7
page-template-default,page,page-id-7,wp-custom-logo,theme-stockholm,stockholm-core-2.3.2,woocommerce-no-js,tribe-no-js,tec-no-tickets-on-recurring,woolentor_current_theme_stockholm,select-theme-ver-9.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_center,qode-mobile-logo-set,qode-elegant-product-list,qode-single-product-large-gallery-type,qode-single-product-thumbs-below,woolentor-empty-cart,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2481,tribe-theme-stockholm

Az Észak a Skandináv Ház tudományos és kulturális folyóirata, amelyet 2017-ben alapítottak a skandináv* kultúra hazai megismertetése iránt elkötelezett fiatal kutatók, írók és műfordítók. A folyóirat elsősorban bölcsészet-, művészet- és társadalomtudományi írásokat, valamint műfordításokat, északi vonatkozású verseket, esszéket, rövidebb szépirodalmi műveket és interjúkat közöl.  Három fő rovata a tanulmány, kultúra és visszhang.

Szerkesztőbizottság

Berend Nóra · † Kiefer Ferenc · Kubínyi Kata · Kúnos László · Vassányi Miklós · Voigt Vilmos

 

Szerkesztőség

Timár Bogáta · Vajna Ádám · Veress Dávid (főszerk.) · Veress Kata

A szerkesztőség 2019 októberében

A szerkesztőség tagja volt

Purkarthofer Kornél (2018)

* A szó alatt elsősorban nem földrajzi meghatározást, hanem bizonyos mértékű kulturális, nyelvi és történelmi összetartozást értünk. A három kontinentális skandináv ország (Norvégia, Svédország, Dánia) mellett a skandinávok és kelták által benépesített Észak-atlanti-szigeteket (Orkney, Shetland, Feröer, Izland, Grönland…), de még a rövid életű észak-amerikai Vínland kolóniát és Finnországot, hovatovább Észtországot is ide értjük. Pontosabban ezt az összetett egészet nevezzük Északnak.