7
page-template-default,page,page-id-7,wp-custom-logo,theme-stockholm,woocommerce-no-js,codesigner,wl,woocommerce,stockholm,tribe-no-js,tec-no-tickets-on-recurring,tec-no-rsvp-on-recurring,select-theme-ver-9.6,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_center,qode-mobile-logo-set,qode-elegant-product-list,qode-single-product-large-gallery-type,qode-single-product-thumbs-below,elementor-default,elementor-kit-2481,elementor-page elementor-page-7,tribe-theme-stockholm

Az Észak a Skandináv Ház tudományos és kulturális folyóirata, amelyet 2017-ben alapítottak a skandináv* kultúra hazai megismertetése iránt elkötelezett fiatal kutatók, írók és műfordítók. A folyóirat elsősorban bölcsészet-, művészet- és társadalomtudományi írásokat, valamint műfordításokat, északi vonatkozású verseket, esszéket, rövidebb szépirodalmi műveket és interjúkat közöl.

 
 
Szerkesztőbizottság

Berend Nóra · † Kiefer Ferenc · Kubínyi Kata · Kúnos László · Vassányi Miklós · Voigt Vilmos 

Szerkesztőség

Timár Bogáta · Vajna Ádám · Veress Dávid (főszerk.) · Veress Kata

A szerkesztőség tagja volt
Purkarthofer Kornél (2018)

 

 

* A szó alatt elsősorban nem földrajzi meghatározást, hanem bizonyos mértékű kulturális, nyelvi és történelmi összetartozást értünk. A három kontinentális skandináv ország (Norvégia, Svédország, Dánia) mellett a skandinávok és kelták által benépesített Észak-atlanti-szigeteket (Orkney, Shetland, Feröer, Izland, Grönland…), de még a rövid életű észak-amerikai Vínland kolóniát és Finnországot, hovatovább Észtországot is ide értjük. Pontosabban ezt az összetett egészet nevezzük Északnak.