1830
post-template-default,single,single-post,postid-1830,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-stockholm,stockholm-core-2.3.2,woocommerce-no-js,tribe-no-js,tec-no-tickets-on-recurring,woolentor_current_theme_stockholm,select-theme-ver-9.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_center,qode-mobile-logo-set,qode-elegant-product-list,qode-single-product-large-gallery-type,qode-single-product-thumbs-below,woolentor-empty-cart,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2481,tribe-theme-stockholm

Svéd recenzióíró pályázat

Az Észak folyóirat észt és norvég recenzióíró pályázata után most az alábbi, svéd irodalmi művekről készült, max. 10 ezer leütésnyi terjedelmű recenziókat vár (plusz pont jár azoknak, akik szót ejtenek a választott mű magyar fordításáról is):

 

 • Per Olov Enquist: Példázatok könyve
  (Magvető, 2017, Ford. Kúnos László)
 • Agneta Pleijel: A jóslat
  (Polar Könyvek, 2019, Ford. Annus Ildikó)
 • Fredrik Backman: Amit a fiamnak tudnia kell a világról
  (Animus Kiadó, 2019, Ford. Bándi Eszter)
 • Carolina Setterwall: Reméljük a legjobbakat
  (Park Könyvkiadó, 2019, Ford. Holländer Judit)
 • Elisabeth Åsbrink: 1947
  (Park Könyvkiadó, 2019, Ford. Dobosi Beáta)
 • Sara Mannheimer: A cselekvés nulla foka
  (Metropolis Media, 2019, Ford. Teplán Ágnes)

 

 

Az írásokat 2020. április 12-én éjfélig várjuk elektronikus úton, .doc vagy .docx formátumban az info@eszak.org címre. A fájlokat kérjük az alábbiak szerint elnevezni: kiválasztott mű szerzőjének vezetékneve, alsó vonal, recenzens monogramja (például Enquist_TB.doc).

 

A három legjobbnak ítélt recenzió szerzője ajándékcsomagot, valamint megjelenési lehetőséget kap az Észak 2020-as vagy 2021-es évfolyamában.
Eredményt a beérkező pályaművek elbírálása után, 2020 májusában hirdetünk.

 

Recenziós példányokat sajnos nem áll módunkban biztosítani a pályázóknak, a listát azonban igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a kiválasztott művek a nagyobb könyvesboltokban, illetve közkönyvtárakban fellelhetők legyenek.

 

A recenzió műfajáról jó összefoglaló olvasható itt.