Svéd recenzióíró pályázat
1830
post-template-default,single,single-post,postid-1830,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-stockholm,stockholm-core-2.3.2,woocommerce-no-js,tribe-no-js,tec-no-tickets-on-recurring,woolentor_current_theme_stockholm,select-theme-ver-9.6,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_center,qode-mobile-logo-set,qode-elegant-product-list,qode-single-product-large-gallery-type,qode-single-product-thumbs-below,woolentor-empty-cart,elementor-default,elementor-kit-2481,tribe-theme-stockholm

Svéd recenzióíró pályázat

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_column_text]Az Észak folyóirat észt és norvég recenzióíró pályázata után most az alábbi, svéd irodalmi művekről készült, max. 10 ezer leütésnyi terjedelmű recenziókat vár (plusz pont jár azoknak, akik szót ejtenek a választott mű magyar fordításáról is):

 

 • Per Olov Enquist: Példázatok könyve
  (Magvető, 2017, Ford. Kúnos László)
 • Agneta Pleijel: A jóslat
  (Polar Könyvek, 2019, Ford. Annus Ildikó)
 • Fredrik Backman: Amit a fiamnak tudnia kell a világról
  (Animus Kiadó, 2019, Ford. Bándi Eszter)
 • Carolina Setterwall: Reméljük a legjobbakat
  (Park Könyvkiadó, 2019, Ford. Holländer Judit)
 • Elisabeth Åsbrink: 1947
  (Park Könyvkiadó, 2019, Ford. Dobosi Beáta)
 • Sara Mannheimer: A cselekvés nulla foka
  (Metropolis Media, 2019, Ford. Teplán Ágnes)

 

 

Az írásokat 2020. április 12-én éjfélig várjuk elektronikus úton, .doc vagy .docx formátumban az info@eszak.org címre. A fájlokat kérjük az alábbiak szerint elnevezni: kiválasztott mű szerzőjének vezetékneve, alsó vonal, recenzens monogramja (például Enquist_TB.doc).

 

A három legjobbnak ítélt recenzió szerzője ajándékcsomagot, valamint megjelenési lehetőséget kap az Észak 2020-as vagy 2021-es évfolyamában.
Eredményt a beérkező pályaművek elbírálása után, 2020 májusában hirdetünk.

 

Recenziós példányokat sajnos nem áll módunkban biztosítani a pályázóknak, a listát azonban igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a kiválasztott művek a nagyobb könyvesboltokban, illetve közkönyvtárakban fellelhetők legyenek.

 

A recenzió műfajáról jó összefoglaló olvasható itt.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]