1442
post-template-default,single,single-post,postid-1442,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-stockholm,stockholm-core-2.3.2,woocommerce-no-js,tribe-no-js,tec-no-tickets-on-recurring,woolentor_current_theme_stockholm,select-theme-ver-9.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_center,qode-mobile-logo-set,qode-elegant-product-list,qode-single-product-large-gallery-type,qode-single-product-thumbs-below,woolentor-empty-cart,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2481,tribe-theme-stockholm

Norvég recenzióíró pályázat

Az Észak folyóirat észt recenzióíró pályázata után most az alábbi, norvég irodalmi művekről készült, legeljebb 10 ezer leütésnyi terjedelmű recenziókat vár (plusz pont jár azoknak, akik szót ejtenek a választott mű magyar fordításáról is):

 

 • Marta Breen, Jenny Jordahl: Nagyszerű nők – A feminizmus rövid története
  (Cser Kiadó, 2019, Ford. Molnár Kata)
 • Bjarte Breiteig: Fantomfájások
  (Noran Libro Kiadó, 2019, Ford. Fejérvári Boldizsár)
 • Åsmund H. Eikenes: Utazás a kezed körül
  (Typotex Elektronikus Kiadó, 2019, Ford. Petrikovics Edit)
 • Tomas Espedal: A művészet ellen – A természet ellen
  (Typotex Elektronikus Kiadó, 2017, Ford. Petrikovics Edit)
 • Dag O. Hessen, Thomas Hylland Eriksen: A versengés paradoxonjai
  (Typotex Elektronikus Kiadó, 2018, Ford. Patat Bence)
 • Vigdis Hjorth: Örökség
  (Polar Könyvek, 2019, Ford. Kertész Judit)
 • Roy Jacobsen: A láthatatlanok
  (Scolar Kiadó, 2018, Ford. Pap Vera-Ágnes)
 • Erlend Loe: Leltár
  (Scolar Kiadó, 2019, Ford. Lőrincz Balázs Bendegúz)

 

Az írásokat 2019. augusztus 31-én éjfélig várjuk elektronikus úton, .doc vagy .docx formátumban az info@eszak.org címre. A fájlokat kérjük az alábbiak szerint elnevezni: kiválasztott mű szerzőjének vezetékneve, alsó vonal, recenzens monogramja (például Espedal_KJ.doc).

 

A három legjobbnak ítélt recenzió szerzője a Norvég Nagykövetség jóvoltából ajándékcsomagot, valamint megjelenési lehetőséget kap az Észak 2019-es vagy 2020-as évfolyamában.

Eredményt a beérkező pályaművek elbírálása után, 2019 októberében hirdetünk.

 

Recenziós példányokat sajnos nem áll módunkban biztosítani a pályázóknak, a listát azonban igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a kiválasztott művek a nagyobb könyvesboltokban, illetve közkönyvtárakban fellelhetők legyenek.

 

A recenzió műfajáról jó összefoglaló olvasható itt.