1442
post-template-default,single,single-post,postid-1442,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-stockholm,woocommerce-no-js,codesigner,wl,woocommerce,stockholm,tribe-no-js,tec-no-tickets-on-recurring,select-theme-ver-9.6,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_center,qode-mobile-logo-set,qode-elegant-product-list,qode-single-product-large-gallery-type,qode-single-product-thumbs-below,elementor-default,elementor-kit-2481,tribe-theme-stockholm

Norvég recenzióíró pályázat

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_column_text]Az Észak folyóirat észt recenzióíró pályázata után most az alábbi, norvég irodalmi művekről készült, legeljebb 10 ezer leütésnyi terjedelmű recenziókat vár (plusz pont jár azoknak, akik szót ejtenek a választott mű magyar fordításáról is):

 

 • Marta Breen, Jenny Jordahl: Nagyszerű nők – A feminizmus rövid története
  (Cser Kiadó, 2019, Ford. Molnár Kata)
 • Bjarte Breiteig: Fantomfájások
  (Noran Libro Kiadó, 2019, Ford. Fejérvári Boldizsár)
 • Åsmund H. Eikenes: Utazás a kezed körül
  (Typotex Elektronikus Kiadó, 2019, Ford. Petrikovics Edit)
 • Tomas Espedal: A művészet ellen – A természet ellen
  (Typotex Elektronikus Kiadó, 2017, Ford. Petrikovics Edit)
 • Dag O. Hessen, Thomas Hylland Eriksen: A versengés paradoxonjai
  (Typotex Elektronikus Kiadó, 2018, Ford. Patat Bence)
 • Vigdis Hjorth: Örökség
  (Polar Könyvek, 2019, Ford. Kertész Judit)
 • Roy Jacobsen: A láthatatlanok
  (Scolar Kiadó, 2018, Ford. Pap Vera-Ágnes)
 • Erlend Loe: Leltár
  (Scolar Kiadó, 2019, Ford. Lőrincz Balázs Bendegúz)

 

Az írásokat 2019. augusztus 31-én éjfélig várjuk elektronikus úton, .doc vagy .docx formátumban az info@eszak.org címre. A fájlokat kérjük az alábbiak szerint elnevezni: kiválasztott mű szerzőjének vezetékneve, alsó vonal, recenzens monogramja (például Espedal_KJ.doc).

 

A három legjobbnak ítélt recenzió szerzője a Norvég Nagykövetség jóvoltából ajándékcsomagot, valamint megjelenési lehetőséget kap az Észak 2019-es vagy 2020-as évfolyamában.

Eredményt a beérkező pályaművek elbírálása után, 2019 októberében hirdetünk.

 

Recenziós példányokat sajnos nem áll módunkban biztosítani a pályázóknak, a listát azonban igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a kiválasztott művek a nagyobb könyvesboltokban, illetve közkönyvtárakban fellelhetők legyenek.

 

A recenzió műfajáról jó összefoglaló olvasható itt.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]