22557
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-22557,wp-custom-logo,theme-stockholm,woocommerce-no-js,codesigner,wl,woocommerce,stockholm,tribe-events-page-template,tribe-no-js,tec-no-tickets-on-recurring,tribe-filter-live,select-theme-ver-9.6,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_center,qode-mobile-logo-set,qode-elegant-product-list,qode-single-product-large-gallery-type,qode-single-product-thumbs-below,events-single,tribe-events-style-full,tribe-events-style-theme,elementor-default,elementor-kit-2481,tribe-theme-stockholm
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A skandináv modell | mesterkurzus Pogátsa Zoltánnal

2022. október 3. @ 18:00 - 19:30

10.000,00Ft

Időpont | 2022 október első négy hétfője, 18:00-19:30

Helyszín | Skandináv Ház, 1092 Kinizsi u. 33.

(A bérleteket a helyszínen lehet átvenni.)

 

A négyalkalmas mesterkurzus célja a skandináv társadalmi-gazdasági-politikai modell részletes bemutatása, beleértve annak alapelveit, történetét, sikereit, intézményeit, alapelveit, alakulását és jövőjét. A kurzus tudatosan bemutatja a modell nagyon komoly relevanciáját Magyarország számára.

 

1. BEVEZETÉS A SKANDINÁV MODELLBE

 

Mi a skandináv modell? Miben sikeres? Mi a politikai, gazdasági és társadalmi célja? Miben áll a bizalomra épülő társadalom? Mikor alakult ki? Kell-e hozzá sok pénz? Kell-e hozzá északi tengeri gáz? Kell-e hozzá „északi ember”, „protestáns mentalitás” stb?

 

2. A SKANDINÁV MODELL POLITIKAI CÉLJAI

 

Tanult, értő, anyagilag független középosztály nélkül nincs működő, tartós demokrácia. Ilyen középosztály pedig nincs állami újraelosztás és esélyteremtés nélkül. Jól működő állam viszont nincs korrupciómentesség nélkül.

 

3. A SKANDINÁV MODELL GAZDASÁGI CÉLJAI

 

A globális gazdaságban a verseny a magas humántőkéről, a magas hozzáadott értékről szól. Hogyan éri ezt el a skandináv modell? A skandináv versenyképességi koncepció: magas adók, magas befektetés a humántőkébe. Mi a Rehn-Meidner modell? Az erős szakszervezetek és a többéves bérmegállapodások. A posztkarbon, fenntartható gazdasági modell felé.

 

4. A SKANDINÁV TÁRSADALMI MODELL

 

Egyéni autonómia és szabadság, amit a közösség biztosít. Az egyéni képességek, ambíciók kibontakoztatásának segítése. Egyenlőség. A bizalomra épülő társadalom. A nők helyzete. A gyerekek helyzete. A menekültek és a közbiztonság helyzete.

 

Részletek

Dátum:
2022. október 3.
Időpont:
18:00 - 19:30
Összeg:
10.000,00Ft
Honlap:
https://www.eszak.org/program/skandinav-modell/

Szervező

Skandináv Ház
Email
info@eszak.org
View Szervező Website

Helyszín

Skandináv Ház
Kinizsi u. 33.
Budapest, 1092 Magyarország
Mobilszám +36301234567
+3631781356
View Helyszín Website

Jegyek

The numbers below include Jegyek for this event already in your cart. Clicking " Jegyek" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Jegyek elfogytak :(